Dagens mest delade artikel: Den om gäddrekordet!

21,07 kg tung gädda drogs upp av Fredrik från Enköping. Bra jobbat!

Bra jobbat även av läsarna av texttv.nu, där denna artikel med råge var dagens mest delade 🙂

    • 129 SVT Text Tisdag 03 maj 2016 LANDET RUNT * Vättern

      Gäddrekordet slaget efter 17 år

      Den största gädda som fångats på spö i Sverige - i alla fall som mätts och kontrollvägts - togs nyligen upp i Vättern, kan SVT Nyheter rapportera. Det var Fredrik Johansson från Enköping som drog upp den 21,07 kg tunga rekordfisken. Rekordgäddan var 128 cm, lång och hade en omkrets kring buken på 71 cm. Efter mätning och vägning släpptes jättegäddan ut i vattnet igen. Det tidigare rekordet från 1999 löd på 19,3 kg. Även den gäddan fångades i Vättern. Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700