Hade 300-kilos granat i trädgården – nu måste hela byn tömmas

Hos Nerikes Allehanda kan man även se en bild på granaten.

    • 123 SVT Text Tisdag 31 maj 2016 INRIKES PUBLICERAD 31 MAJ

      Hel by ska tömmas efter granatlarm

      En hel by ska tömmas på invånare nära Nora i Örebro län efter larm om en okänd typ av granat i en trädgård. Försvarsmaktens bombgrupp har inspe inspekterat pjäsen, som enligt fastig- hetsägaren har legat öppet i trädgård- en i 60-70 år och flyttats vid flera tillfällen. Den väger ca 300 kilo och det finns en hypotes om att det kan vara en granat till en haubits. Nerikes Allehanda skriver att om gra- naten är skarp så innehåller den 25 kilo trotyl. Enligt tidningen planeras desarmeringen ske den 15 juni. Då måste hela byn tömmas på invånare. Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700