Nyårsringning utanför Växjö – i nio timmar

Ja den här nyårsringningen kanske blev lite för lång ändå…

  • 129 SVT Text Måndag 02 jan 2017 LANDET RUNT * Växjö 1/2

   Ring klocka ring...i nio timmar

   Invånarna i Berg utanför Växjö väcktes av kyrkklockor strax efter midnatt natten till måndagen. Först efter nio timmar tystnade den ovanliga och något försenade nyårsringningen. Då hade personal stängt av klockorna manuellt. -Klart det är olyckligt. Det ska inte hända, säger Kristoffer Tarstad, fastighetsingenjör på Växjö pastorat, till Smålandsposten. Klockorna brukar annars ringa i fem minuter på nyårsafton för att ringa in det nya året. Fortsättning följer automatiskt >>>>>
  • 129 SVT Text Måndag 02 jan 2017 LANDET RUNT * Krokom 2/2

   Korv till nyårsmiddag på äldreboende

   Boende på ett äldreboende i Krokom i Jämtland utlovades en finare nyårsmiddag - i stället serverades korv med bröd. "Olyckliga omständigheter ledde till torftig nyårsmiddag för äldre", skri- ver kommunen inledningsvis i ursäkten som publicerats på deras hemsida. Pga minskad personalstyrka i köket fick den planerade menyn strykas. Enligt lokala medier var det främst personalen som reagerade på att den finare middagen uteblivit. Som kom- pensation ska en "extra fin" serveras på trettondagsafton istället. Fortsättning följer automatiskt >>>>>