Naturfilmer gör människor lyckliga

Känner du dig stressad? Skippa Mellon till förmån för en naturfilm eller två, vettja! Just nu är t.ex. den eminienta Planet Earth 2 aktuell på SVT Play, här.

    • 109 SVT Text Lördag 11 mar 2017 INRIKES PUBLICERAD 11 MARS

      Naturfilmer gör människor lyckliga

      Människor som tittar på djur och naturklipp får en ökning av positiva känslor och mindre stress. Det visar en ny studie beställd av BBC. Forskarna uppskattade humörsvängning- arna hos 7.500 personer samtidigt som försökspersonerna tittade på klipp från olika genrer, som drama, nyheter och naturdokumentärer. En klar majoritet fick positiva käns- lor när de tittade på naturklipp. Per- soner 16-24 år påverkades mer överlag. Undersökningen utfördes av BBC till- sammans med forskare vid University of California Berkeley. Mer på webben - svtnyheter.se