Nu kan du få bröd med syrsor i – iaf om besöker Finland!

Ja vad säger du, skulle du våga trycka i dig en macka med 3 % syrsa i sig? Och vad har man för pålägg? Prästost? Leverpastej?

    • 149 SVT Text Torsdag 23 nov 2017 VÄRLDEN RUNT * Finland

      Insektsbröd lanseras i Helsingfors

      Ett finländskt företag lanserar ett bröd som till en en början bara säljs i Helsingfors. Förutom de vanliga ingredienserna i bröd innehåller det också en mer udda ingrediens: syrsor. En limpa innehåller ungefär 70 syrsor vilket motsvarar omkring tre procent av brödets vikt. -Syrsbrödet är en bra proteinkälla. Insekterna innehåller dessutom goda fettsyror, kalcium, järn och vitamin B12, säger företagets innovations- direktör. Bruket av insekter i livs- medel godkändes nyligen i Finland. I Sverige är det förbjudet. Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700